Friday, 3 February 2012

【ツ】 Pada satu hari yang indah, dia telah
berkata, "ALLAHU AKBAR"
【ツ】 Kemudian dia menyambung lagi,
"LAILLAHA ILLALLAH
MUHAMMADARASULULLAH"
【ツ】 Setelah itu dia berkata,
"LA ILAHA ILLA ANTA SUBHANAKA INNI
KUNTU MINADZALIMIN".
【ツ】 Dia menambah sedikit lagi,
"SUBHANALLAH WA BIHAMDIHH
SUBHANALLAHIL ADZIM "
【ツ】 Dengan mengucapkan semua itu, dia
telah diberi ganjaran yang sangat besar dari
ALLAH SWT ♥
【ツ】 Kamu mau tahu siapakah orang
yang beruntung itu??
【ツ】 Orang itu adalah KAMU 【ツ】

Assalamulaikum w.b.t semua. How are you? Entri kali ni aku nak bercakap tentang minyak! Minyak apa... minyak masaklah.. Sejak dua menjak ni agak payah nak cari minyak yang ada kat supermarket, kalau ada pun minyak yang mahal dan minyak brand supermarket tu sendiri. Merata aku cari tapi tak dapat-dapat gak. Entah mana pi semua minyak tu pun tak tau la. Buat naya kat orang berniaga makanan je, yela macam mana nak berniaga kalau tak de minyak. Apa pun tak bole -.- 

Ayah aku cakap, tak bagi subsidi lettew. Haha. Kalau nak pilihan raya ni sungguh-sungguh la tolong rakyat, ni tidak, kes lain pulak yang digembar-gemburkan dan dibesar-besarkan kat media. Yang minyak takde ni, takde pulak nak jadi isu. Buat senyap je. Pandai cover line kan? Bagus-bagus, teruskan usaha anda :)

Wednesday, 1 February 2012

Tau tak wang fiat tu apa? Wang fiat tu adalah istilah ekonomi, iaitu wang kertas dan duit syiling. Kalau siapa2 yg belajar ekonomi mesti tau apa itu wang fiat. Actually tu sekadar mukadimmah je. Aku nak cerita benda lain, tp berkaitan duit gak. HEHE

Hari ni, baru first time aku dapat melihat dan memegang sendiri duit syiling 20 sen baru tuh. Aduh, punyalah terkejut aku bila pegang duit syiling tu. Da la kecik, ringan pulak tu. Macam takde kualiti pun ada,harapkan warna je emas tp indah khabar dari rupa. HAHA. Aku lagi suka wajah syiling lama. Berat pun berat and yang paling penting ada gak kualiti. 

I think i know why. Harga bahan nak buat syiling tu lg mahal drpd jumlah yg tertera kt syiling tuh. Bila difikirkan secara logik tak berbaloi gak. Takpelah, janji duit tu bole diguna pakai. Jangan takde orang nak ambil sudah la. Lagi satu, Tak sabar nak memegang duit kertas baru. Khabarnya duit tu akan keluar secara rasmi pada Julai 2012. Awat lambat sangat? Lagi cepat lagi bagus kot. Kawe da tak sabar sangat da ni.

;;