Wednesday, 15 June 2011





First of all aku nak ucapkan tahniah kepada pengarah dan krew-krew filem cerita Kongsi dan KL gangster yang tengah hangat kat pawagam sekarang. Korang memang kasi panggung letup la bro. Ada bakat sungguh korang ni, (nk sunting Syamsul Yusuf jadi laki aku bole tak?)haha, berangan tak sudah lah kau Lia !Okay biar situ.

Ni cerita yang nak aku sampaikan sebenarnya, beberapa hari lepas ditayangkan cerita KL Gangster nih naik pulak satu isu. Pasai Pekida nak saman kedua-dua pengarah mudo nih, bukan setakat pengarah, dengan penerbit-penerbit sekali diorang nak saman. Dengar-dengar cerito mereka ni tak puas hati dengan istilah yang digunakan dalam kedua-dua cerita nih iaitu istilah 'ayahanda' dengan abang long. Yang aku pelik, takkan sebab istilah ni, pekida nak saman kedua-dua pengarah nih. Macam tak patut pun ada, yela gelaran ayahanda dengan pak long tu sape-sape bole guna, takde 'chop' pun kat gelaran tuh sape yg bole guna sape yang tak.


Lagi satu, bole lak isu ni jadi publisiti meluas. Keluar semua paper. VC yang diarahkan oleh oleh seorang artis ni takde pulak media nak ambik port sangat macam isu kat atas, pelakon VC ni ada dua, sorang islam and sorang lagi non-muslim. Takde pulak sape-sape nk amik tindakan ke atas mamat ni. Memang la pasaran VC tuh untuk luar negara, tapi agak-agak la bro, kau tu Islam, pelakon VC tu pun Islam, takkan takde sensitiviti kot dalam diri korang? This is not about our mentality, its about your mentality actually. Ggrrr! Kalau kau rasa nama kau bole naik dengan menghasilkan VC camni, silap besar la derr! Mana pigi FINAS? SENIMAN? Hello ,is anybody home? I dont think so..


0 comments:

Post a Comment